پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣
اخبار > سند آمایش تا پایان سال تکمیل می‌شود


  چاپ        ارسال به دوست

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل:

سند آمایش تا پایان سال تکمیل می‌شود

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: تا پایان امسال سند آمایش استان اردبیل به عنوان یک سند بالادستی تکمیل شده و در اختیار برنامه‌‌ریزان قرار می‌گیرد.

به گزارش حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل، داود شایقی در جلسه کارگروه آمایش و محیط زیست استان اردبیل اظهار کرد: با توجه به اهمیت تدوین سند آمایش به عنوان یک سند بالادستی ما سعی کردیم از تجربیات مشاور موفق کشوری مآب در تهیه و تدوین این سند استفاده کنیم به طوری که از اوایل امسال مطالعات دقیق در این زمینه شروع شده است.

وی خاطرنشان کرد: با کمک و همراهی دستگاه‌های اجرایی، فرمانداران، بخشداران و حتی دهیاران جلسات هماهنگی متعدد در 10 شهرستان برگزار شده تا همزمان با این سند، سند توسعه شهرستان‌ها نیز که در ذیل آن قرار دارد تهیه و تدوین شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: از مدیران دستگاه‌های اجرایی خواسته‌ایم تا یک کارشناس ثابت برای ارائه اطلاعات به مشاور این سند معرفی کنند تا در تعامل و همکاری مستمر اطلاعات در اختیار مشاور قرار گرفته و زمینه تدوین سند براساس چشم‌انداز 1420 فراهم آید.

شایقی گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه بارها بر تکمیل مطالعات آمایش و تهیه این سند تاکید کرده‌اند و ما در این راستا سعی می‌کنیم در استان اردبیل سند آمایش را تکمیل کرده و بستر بهره‌گیری از آن را فراهم کنیم.

وی بیان کرد: از نتایج این سند در برنامه‌ریزی‌های محلی، بخشی، منطقه‌ای و استانی استفاده خواهیم کرد و امیدواریم براساس وعده‌ای که شرکت مهندسی و مشاور مآب دادند تا پایان سالجاری این سند به شکل جامع و کامل آماده بهره‌‌برداری باشد.

آمارهای تامل برانگیز اولیه در تهیه سند آمایش استان اردبیل

در این جلسه گزارشی از روند اجرایی کار و مطالعات در قالب 10 گروه مطالعاتی و یک گروه تلفیق ارائه شد که در این گزارش به اهم خواسته‌های فرمانداران و مطالبات آنها در حوزه تقویت تولید و افزایش ثروت جامعه شهری و روستایی، گذر از توسعه تک‌ بعدی، حل ابرچالش مهاجرت، ضعف در حوزه زیرساخت‌ها و تقویت این بخش، پرهیز از ارائه خدمات متمرکز در مرکز استان و گسترش این خدمات در شهرهای مختلف و همچنین پائین بودن کیفیت آب شرب در اکثر شهرستان‌ها تاکید شده است.

در این سند که پیشرفت فیزیکی 10 گروه مطالعاتی 44 درصد اعلام شد تاکنون 36 گزارش تهیه و ارائه شده و 10 گزارش نیز آماده ارائه می‌باشد که با توجه به همراهی 70 دستگاه اجرایی و 30 دستگاه اثرگذار و همچنین 10 دستگاه اساسی آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، منابع طبیعی، میراث فرهنگی و گردشگری، راه و شهرسازی و ... اطلاعات دقیق خود را ارائه کرده و ضعف‌های احتمالی باید تا آخر آذرماه برطرف تا جمع‌بندی نهایی در این حوزه انجام شود.

در این سند که افق 1420 تعریف شده به تنوع اقلیمی استان، توان اکولوژیکی منطقه، آسیب‌پذیری و مخاطرات طبیعی در مناطق مختلف استان، خروج این استان از انزوای ارتباطی و توسعه زیرساخت‌ها، اتصال به خط ریلی کشور، ارائه راهکارهای جدی برای کاهش روند مهاجرفرستی و همچنین تقویت نرخ رشد جمعیت به ویژه جمعیت فعال تاکید شده است.

اطلاعات اولیه در تهیه این سند نشان می‌دهد که از 29 شهر استان 22 شهر جمعیت کمتر از 7 هزار نفر دارند و تنها در دو شهر اردبیل و پارس‌آباد نرخ رشد جمعیت مثبت بوده و در مابقی شهرها نرخ رشد منفی و اکثر مهاجرت‌ها از استان اردبیل به مقصد تهران، گیلان، آذربایجان شرقی، البرز و مازندران اتفاق افتاده به طوری که این استان از نظر سطح دستمزد خانوارها و تولید ثروت در پائین‌ترین رتبه بوده و در تولید و اشتغال نیز شرایط مطلوبی ندارد.

همچنین در این گزارش به صنایع کوچک در این استان و همچنین پائین بودن نرخ دستمزدها اشاره شده و در کنار آن آن به ضعیف بودن ساختارهای حمل و نقل به ویژه نبود آزادراه و کمبود بزرگراه اشاره شده است.

 

 


٠٩:١٠ - يکشنبه ٢٥ آذر ١٣٩٧    /    شماره : ٩٢٤    /    تعداد نمایش : ٣٤٦


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 827037
 بازدید امروز : 581
 کل بازدید : 2197976
 بازدیدکنندگان آنلاين : 1
 زمان بازدید : 0/5625

 

تمامي حقوق اين سايت متعلق به سازمان مديريت و برنامه ريزي استان اردبیل بوده و استفاده از  مطالب آن با ذكر منبع بلامانع است.