شنبه ٠١ ارديبهشت ١٤٠٣
اخبار > ساختار سنی جمعیت در اردبیل به هم خورده است


  چاپ        ارسال به دوست

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل مطرح کرد:

ساختار سنی جمعیت در اردبیل به هم خورده است

 

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: ساختار سنی جمعیت در استان اردبیل به هم خورده به طوری که با تشدید مهاجرت و کاهش زادوولد ما با نوعی به هم ریختگی جمعیتی به ویژه در روستاها روبرو هستیم.

به گزارش حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل،  فریبرز دهقان اظهار کرد: براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن سال 95 در استان اردبیل کاهش جمعیت در این استان یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی مسئولان است به طوری که در بخش مرکزی خلخال در برخی از آبادی‌ها آمار جمعیتی در حد صفر است و بسیاری از روستاها نیز به دلیل تشدید مهاجرت خالی از سکنه به نظر می‌رسند که این رویه آثار ناگواری را در همه حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به همراه دارد.

وی گفت: ما در معاونت آمار و اطلاعات نسبت به جمع‌بندی، عرضه و ارائه آمار استانی به ویژه در حوزه جمعیتی اقدام می‌کنیم به طوری که به صورت دقیق اطلاعات همه آبادی‌ها، شهرها و مناطق متعدد استان احصاء شده و در اختیار بهره‌برداران قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: ما سعی داریم تا دقیق‌ترین آمار و اطلاعات را به شکل شفاف در اختیار مردم قرار دهیم و به غیر از اطلاعات خصوصی و محرمانه خانوارها سایر اطلاعات جمعیتی از طریق سایت مرکز آمار در اختیار علاقمندان قرار گرفته تا در حوزه‌های متنوع مورد استفاده قرار گیرد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: در سرشماری سال 95 که بخشی از کار به صورت اینترنتی انجام شد، در برخی از روستاها ما با آمارهای غیرواقعی روبرو بودیم به طوری که این آمارها هیچ تناسبی با آمار جمعیتی روستاهای مورد نظر نداشت و به نوعی گپ سرشماری اینترنتی محسوب می‌شد.

دهقان گفت: البته تا 95 درصد اطلاعات جمع‌آوری شده در سرشماری دوره قبل درست بوده ولی ما به دلیل مهاجرت و شرایط خاص مناطق با به هم ریختگی ساختار سنی و جنسی جمعیت روبرو بودیم که در این زمینه همچنان عوامل و عناصر اصلی در حال بررسی دقیق است.

تناسب فرهنگی در ساختار سنی جمعیت به هم خورده است

وی خروجی این به هم ریختگی را صدمه و لطمه به مناسبات اجتماعی اعلام و تصریح کرد: تناسب فرهنگی در ساختار سنی جمعیت نیز به هم خورده به طوری که ما در برخی از روستاها با پدیده تک کودکی روبرو بودیم که این اوضاع نابسامان در زادوولد را نشان می‌دهد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل با بیان اینکه عدم دقت در هرم سنی جمعیت نابودی و پایان حاکمیت امپراطوری‌ها را به همراه داشته و ما نباید نسبت به این موضوع بی‌تفاوت بوده و یا مسایل جمعیتی را شوخی بگیریم، اضافه کرد: تناسب جمعیت سالمند در این استان 6.5  درصد است در حالی که در کشور این تناسب 8.5 درصد است.

دهقان ادامه داد: ما در بخش مرکزی خلخال و دهستان های دورافتاده استان همچون بسیاری از روستاها با شرایط ناگوار جمعیتی و خالی از سکنه شدن روستاها روبرو هستیم که در این شرایط باید فعالیت‌های حوزه کشاورزی و روستایی متناسب با سیستم جدید تغییر یابد و این تغییر کاربری فضایی در روستاها و اشکال مختلف در استقرار جمعیتی سبب می‌شود تا بخش عظیمی از معضلات و مشکلات رفع شود.

وی به موقعیت روستاهای مرزی و اهمیت تثبیت حضور روستائیان در این مناطق به همراه حفظ نیروهای جوان در این مناطق اشاره و اظهار کرد: ما اگر نتوانیم منابع موجود را درست مدیریت کنیم، قطعا بخش عظیمی از سرمایه‌ها و داشته‌های خودمان را به راحتی از دست خواهیم داد.










 

 


١٠:٥٤ - يکشنبه ١٤ مهر ١٣٩٨    /    شماره : ١٣٩١    /    تعداد نمایش : ٢٨١


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 832363
 بازدید امروز : 248
 کل بازدید : 2212690
 بازدیدکنندگان آنلاين : 2
 زمان بازدید : 0/4844

 

تمامي حقوق اين سايت متعلق به سازمان مديريت و برنامه ريزي استان اردبیل بوده و استفاده از  مطالب آن با ذكر منبع بلامانع است.