جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣
اخبار > سند آمایش در کمیسیون عالی تائید شد


  چاپ        ارسال به دوست

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل:

سند آمایش در کمیسیون عالی تائید شد

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: با بررسی‌های انجام شده توسط کارشناسان و متخصصان کشوری سند آمایش استان اردبیل در کمیسیون عالی آمایش در سازمان برنامه و بودجه تصویب و به تائید نهایی رسید.

به گزارش حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل، داود شایقی در جلسه کمیسیون عالی آمایش اظهار کرد: ما از سال گذشته تهیه و تدوین سند آمایش استان را شروع کردیم به طوری که شرکت مآب به عنوان برنده مناقصه در تهیه این سند انتخاب و شرکت توسعه شرق نیز به عنوان دومین مجموعه در قالب ناظر این سند فعالیت مثبت و چشمگیری داشته و در یک سال گذشته سعی کرده به وظیفه نظارتی خود به شکل مطلوب عمل کند.

وی با قدردانی از گروه مشاور مآب و ارائه طریق از سوی مسئولان استانی در تهیه و تدون سند جامع آمایش استان اردبیل خاطرنشان کرد: مشاور با سعه صدر و دریافت نظرات نخبگان، اساتید دانشگاه‌ها، متخصصان و اصحاب رسانه و مطبوعات سعی کرد تا ضعف‌ها و نقص‌ها برطرف و حرکت مثبت در تدوین این سند فراهم آید.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: در ماه‌های اخیر پنل تخصصی در این حوزه برگزار و در قالب یک همایش استانی سعی شد تا ابعاد مختلف سند مورد بررسی قرار گرفت که در مجموع از روند کار استاندار اردبیل و مسئولان راضی هستند.

شایقی به محدودیت زمان و تعهد تدوین این سند تا آخر سال گذشته اشاره کرد و افزود: برای اینکه کار با عجله انجام نشود ما تا آخر خرداد ماه فرصت خواستیم تا سند را آماده کنیم که در تیرماه سند آمایش استان تکمیل و با بررسی در شورای برنامه‌ریزی استان و جمع‌بندی نقطه نظرات سعی شد تا در کمیسیون عالی آمایش نیز مطرح شود.

وی ادامه داد: به اذعان متخصصان و کارشناسان این حوزه سند آمایش استان که محصول نظرات و دیدگاه‌های کارشناسان، نخبگان و اساتید است یکی از اسناد برتر در کشور است به طوری که کمترین خطا و کاستی‌ها را در این سند شاهد هستیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل تصریح کرد: با جمع‌بندی نهایی و رفع نقاط ضعف و کاستی امیدواریم از نیمه دوم سال با ابلاغ سند آمایش در حوزه‌های مختلف هدفگذاری توسعه استان تا سال 1424 فرصتی استثنائی به وجود آورد تا بتوانیم این استان را با گام‌هایی بلند در مسیر پیشرفت مشاهده کنیم.

سند آمایش اردبیل در بین استان‌ها شاخص و ممتاز است

رئیس گروه آمایش سازمان برنامه و بودجه نیز اظهار کرد: در بین 26 استانی که تاکنون سند آمایش آنها تهیه شده اسناد تدوین شده در مسیر توسعه استان تا سال 1424 ممتاز و شاخص است.
وکیلی خاطرنشان کرد: ما خوشحال هستیم که مشاور تهیه سند آمایش استان به صورت کارشناسی و با در نظر گرفتن عمق موضوع بررسی مسایل و موضوعات متعدد را در دستور کار قرار داده و ما شاهد ارائه شرح خدمات در حوزه‌های مختلف هستیم.
وی بیان کرد: در کنار شرح خدمات باید برنامه اجرایی نیز به شکل درست و صحیح تدوین شود تا با توجه به الگوی نظری توسعه‌ای که یک رویکرد غالب خواهد بود، زیرساخت‌ها در حوزه حمل و نقل، لجستیک و رفع عدم تعادل و تعارض‌ها فراهم شود.
رئیس گروه آمایش سازمان برنامه و بودجه با قدردانی از رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل، مجری، مشاور و ناظر تهیه سند آمایش به عنوان سند ممتاز و برجسته در بین استان‌های کشور افزود: این اسناد باید دو خروجی مشخص داشته باشد به طوری که ما مناطق و فعالیت‌های حوزه‌های مختلف را به درستی بشناسیم و سعی کنیم تا براساس این موقعیت‌ها و فعالیت‌ها شکل‌گیری درست برنامه‌ها را شاهد باشیم.
وکیلیبه دو منطقه اردبیل و پارس‌آباد و موقعیت طبیعی و سرمایه‌گذاری در این دو کانون توسعه‌ای اشاره و اذعان کرد: در بحث گردشگری برند سلامت به شکل فراگیر در همه استان‌ها مدنظر است ولی در این استان با توجه به همسایگی با جمهوری آذربایجان رنگ و بوی گردشگری سلامت جلوه‌ای متفاوت دارد.
نیکوئی دیگر کارشناس حوزه آمایش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نیز گفت: در بخش صادرات با توجه به وجود کارگاه‌ها و بنگاه‌های کوچک اقتصادی تولیدات باید استاندارد و با کیفیت انجام شود تا به تدریج برندسازی را در این حوزه شاهد باشیم.
وی اضافه کرد: در کنار اثرگذاری فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های اولویت‌دار باید در سند آمایش برای نواحی نیز برنامه‌ای جامع تدوین شود به طوری که ما در سند آمایش استان اردبیل به جای نگاه شهرستانی نگاه ناحیه‌ای را مورد توجه قرار دادیم.
نیکوئی به دو سناریوی مشخص در این سند اشاره و اظهار کرد: سناریوی پایه با طرح این موضوع که چه باید کرد و سناریوی تهاجمی یا تدافعی در نهایت امر باید هدفگذاری شده تا به یک شاخص‌های مثبت و سازنده دست پیدا کنیم.
وی قلمرو خاص توسعه اقتصادی این استان را تکیه بر 14 خوشه اعلام و خاطرنشان کرد: از این تعداد تاکنون سه خوشه‌ با رویکرد اشتغال عملیاتی شده است.
گردشگری در اردبیل عبوری و فصلی است

مجری طرح آمایش استان اردبیل نیز در این نشست اظهار کرد: ما از اردیبهشت ماه سال گذشته و با همکاری یک گروه متخصص کار بررسی، تحلیل و تدوین سند آمایش استان اردبیل را شروع کردیم به طوری که هم اکنون پیشرفت کار به بیش از 97 درصد رسیده است.
برج سفیدی خاطرنشان کرد: ما در ابتدای کار سعی کردیم تا مد‌ل‌های توسعه‌ای استان را با توجه به توان و ظرفیت هر منطقه تعریف کنیم که در این راستا عدم تعادل محیطی و همچنین ناهمگن بودن برخی ساختارها سبب شد تا ما در حوزه‌های مختلف به نتایج جالب توجه دست پیدا کنیم.
وی گفت: 1.2 درصد مساحت کشور و همچنین 1.6 درصد جمعیت کشور مربوط به استان اردبیل است اما این استان مهاجرفرست بوده و به رغم قرار گرفتن در کریدور غرب و شرق و شمال و جنوب و نزدیکی به بندر باکو و تفلیس در انزوای منطقه‌ای قرار گرفته در حالی که تولید ناخالص آن کمتر از 1.4 درصد است و در استان همسایه آذربایجان شرقی این تولید ناخالص 3 درصد و در تهران تا 22 برابر می‌باشد.
مجری طرح آمایش استان اردبیل به نابرابری منطقه‌ای از دهه 70 تا شرایط کنونی اشاره کرد و افزود: این شکاف به پائین بودن درآمد سرانه استان منجر شده به طوری که سرانه درآمد مردم استان از میانگین کشوری پائین‌تر است.
برج سفیدی ادامه داد: به جز دو کانون پارس‌آباد و اردبیل که با جذب جمعیت روبرو هستند در 8 شهرستان استان اردبیل با رشد منفی جمعیت روبرو هستیم به طوری که ساختار روستایی این مناطق اغلب سنتی و به شکل قدیمی می‌باشد.
وی تصریح کرد: به غیر از پذیرش سرباز و دانشجو در استان اردبیل به دلیل مهاجرت اغلب نیروی کار این استان در تهران، کرج و تبریز مشغول فعالیت بوده و ضریب سالخوردگی در مناطق روستایی بسیار بالاست.
مجری طرح آمایش استان اردبیل مهاجرت معکوس رخ داده را بطی و کند اعلام کرد و گفت: این استان از خط ریلی بی‌بهره است که در صورت تکمیل راه آهن به راحتی‌ می‌تواند به بندر باکو و حتی کشورهای مشترک‌المنافع دست یابد و قادر خواهد بود خوشه‌های صنعتی مشترک را نیز با همراهی کشورهای همسایه تشکیل دهد.
برج سفیدی فرصت‌های کشاورزی فراسرزمینی، ذخایر نفت مغان و قابلیت‌های بی‌نظیر گردشگری را از ارکان قابل توجه در مسیر توسعه بیان و اظهار کرد: دولت‌ها به جای ظرفیت‌سازی در چهار دهه گذشته بیشتر الگوسازی کرده‌اند به طوری که ما با انباشتی از بیکاران در این استان روبرو هستیم که نرخ واقعی بیکاری در این استان 20 درصد و در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تا 45 درصد است.
وی خاطرنشان کرد: تنها بخشی که در این استان رشد یافته عمده ‌فروشی، خرده فروشی و واسطه‌گری است و در نقطه مقابل ما با ضعف پیوند بین بخشی روبرو هستیم به طوری که در چهار دشت استان دشت اردبیل با بیلان منفی آب روبروست و در سایر دشت‌ها نیز برخی نبود زیرساخت‌ها آزاردهنده است و در این بین منطقه مغان از یک استراتژی و الگوی توسعه‌ای کشاورزی مستحکم برخوردار می‌باشد.
مجری طرح آمایش استان اردبیل پائین بودن میانگین اشتغال در حوزه معدن و عدم کارآمدی در این بخش را به عنوان نقطه مبهم در توسعه استان اردبیل برشمرد و بیان کرد: نبود آزادراه، کمبود بزرگراه، عدم برقراری پروازهای متنوع در فرودگاه این استان، گردشگری عبوری و فصلی از جمله عدم تعادل‌ها در این استان است به طوری که در خوشه صنعتی و گردشگری کمترین انسجام را شاهد هستیم.
برج سفیدی عمده صنایع این استان را صنایع کوچک اعلام کرد و گفت: 90 درصد صنایع استان اردبیل در مرکز این استان متمرکز شده و به رغم تولید محصولات متنوع نظام لجستیک و حمل و نقل بسیار ضعیف و کم توان است.
وی افزود: در دشت اردبیل و مغان 3 میلیون تن محصول تولید می‌شود در حالی که در سایر شهرستان‌ها 500 هزار تن تولید محصول ثبت شده که این خود نوعی عدم تعادل را در بخش تولید رقم زده است.
مجری طرح آمایش استان اردبیل به عمده پیشران‌ها و ظرفیت‌های هم‌پیوندساز در راستای استفاده از توان بالقوه و شناسایی اهداف بنیادین و جسورانه اشاره و تصریح کرد: پایداری اقتصاد سبز، الگوی توسعه خوشه‌ای، توجه به زنجیره تولید، راه‌اندازی پارک غذا و صنایع مرتبط و همچنین رقابت‌پذیری، برندسازی و توسعه صنایع خلاق در اردبیل باید در برنامه‌ریزی‌ها اساس قرار گیرد.
برج سفیدی در پایان اذعان کرد: در چشم‌انداز 1424 استان اردبیل استان متعادل، پایدار در عرصه رقابت‌های توسعه‌ای با رشد ملی یکپارچه، پیشگام در توسعه بازارهای منطقه‌ای و صنایع خلاق خواهد بود به طوری که با دسترسی به بازارهای جهانی ساختار مدیریتی، توجه به گردشگری سلامت و یکپارچگی امنیت اقتصادی می‌توان به آینده خوش این استان امیدوار بود.

 


١٣:٤٥ - يکشنبه ٢٧ مرداد ١٣٩٨    /    شماره : ١٢٩٣    /    تعداد نمایش : ٢٧٥


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 827654
 بازدید امروز : 1346
 کل بازدید : 2199704
 بازدیدکنندگان آنلاين : 5
 زمان بازدید : 0/5313

 

تمامي حقوق اين سايت متعلق به سازمان مديريت و برنامه ريزي استان اردبیل بوده و استفاده از  مطالب آن با ذكر منبع بلامانع است.