پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣
اخبار > رتبه برتر استان اردبیل در تهیه سند آمایش / سند آمایش سال آینده رونمایی خواهد شد


  چاپ        ارسال به دوست

در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل مطرح شد

رتبه برتر استان اردبیل در تهیه سند آمایش / سند آمایش سال آینده رونمایی خواهد شد

در نهمین جلسه شورای برنامه‌ریزی استان اردبیل که با محوریت بررسی سند آمایش استان برگزار شد، جایگاه استان اردبیل در تهیه سند آمایش در بین استان‌های کشور جزو پنج استان برتر کشور اعلام شد.

به گزارش حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل، در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اردبیل که به مدت دو ساعت و با محوریت بررسی سند آمایش استان اردبیل برگزار شد، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اظهار کرد: در این جلسه فصل یک تا پنج این سند توسط مجری و نماینده ناظر مورد تبیین و بررسی قرار گرفت تا اطلاعات کافی و دقیق در ابعاد مختلف به حاضران در جلسه ارائه شود.

داوود شایقی تصریح کرد: ما سعی کردیم زبده‌ترین شرکت تهیه سند آمایش را در کشور برای این کار انتخاب کنیم و در کنار آن از مشاوران و ناظران زبده و برجسته نیز استفاده کردیم تا یک سند جامع و کامل که می‌تواند یادگاری ارزشمند برای سال‌های آینده استان اردبیل و توسعه این منطقه محسوب شود، تهیه و تدوین گردد.

وی گفت: ما تا اردیبهشت ماه سال آینده جمع‌بندی نهایی را در مورد تهیه این سند انجام خواهیم داد و در کنار آن قرار است سند توسعه 10 شهرستان نیز عملیاتی و اجرایی شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: ما مدت طولانی از این سند بالادستی استفاده خواهیم کرد و قطعاً آیندگان در مورد اهمیت و جایگاه این سند و ارزشمند بودن آن سخن به میان خواهند آورد.

شایقی بیان کرد: هر چند در برخی از استان‌ها تهیه این سند سال‌های طولانی به انجام رسیده ولی در استان اردبیل ما در کمتر از یک سال این سند را در حال تهیه داریم و استان اردبیل جز استان‌های برتر کشور در تهیه سند آمایش است که قطعاً مورد توجه همه دستگاه‌ها قرار خواهد گرفت.

در این جلسه یکی از مجریان تهیه سند آمایش نیز با بیان اینکه این سند براساس افق 1425 و شاخص‌های ملی تعریف شده در حال تهیه است، اضافه کرد:‌ ما در 10 گروه مطالعاتی این سند را براساس ساختار جمعیتی، ‌توسعه اقتصادی و حوزه‌های مختلف انجام می‌دهیم که انتظار می‌رود از خروجی آن همه دستگاه‌ها بهره بگیرند.

آقایی ادامه داد: در تحلیل ساختار جمعیتی استان باید به صراحت اعلام کرد که در سه دهه اخیر این استان مهاجرفرست بوده به طوری که در 22 شهر استان از 26 شهر موجود، ساختار جمعیتی بسیار پایین و در عین حال مهاجرت‌ها بالا می‌باشد.

وی گفت:‌ به غیر از اردبیل و پارس‌آباد که روند جمعیتی مثبتی دارند، در مابقی شهرستان‌ها ما با نرخ رشد منفی جمعیت روبه‌رو هستیم به طوری که میانگین جمعیت شهری و روستایی در این استان به شدت کاهش یافته و از میانگین کشوری پایین‌تر است.

آقایی با یادآوری اینکه نرخ واقعی بیکاری در این استان 20 درصد است و به رغم کاهش جمعیت همچنان بیکاری یکی از معضلات جدی استان اردبیل محسوب می‌شود، افزود: ‌این خطه از کشورمان با توجه به عقب‌ماندگی‌های مزمن، از توسعه صنعتی عقب مانده به طوری که توسعه کشاورزی هم به صورت سنتی در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد:‌ همچنان بیشترین جمعیت شاغل در این استان در بخش کشاورزی اما براساس الگوی توسعه سنتی مشغول فعالیت هستند و ما به نوعی با عدم توازن توسعه کشاورزی مدرن و تولید محصولات متنوع به ویژه در اراضی آبی روبه‌رو هستیم.


١٠:١٥ - يکشنبه ١٢ اسفند ١٣٩٧    /    شماره : ١٠٢٠    /    تعداد نمایش : ٣٠٩


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 827001
 بازدید امروز : 496
 کل بازدید : 2197891
 بازدیدکنندگان آنلاين : 3
 زمان بازدید : 0/5469

 

تمامي حقوق اين سايت متعلق به سازمان مديريت و برنامه ريزي استان اردبیل بوده و استفاده از  مطالب آن با ذكر منبع بلامانع است.